fbpx
Новини світу

ЄС призупинив постачання зброї до Єгипту

Верховний представник ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон провела екстрені переговори між міністрами закордонних справ держав-членів Євросоюзу. За підсумками засідання Ештон виступила із заявою про призупинення поставок до Єгипту зброї та іншої оборонної продукції з метою недопущення її використання «для здійснення репресій всередині країни».

«Ми категорично засуджуємо будь-які акти насильства і переконані, що недавні дії військових були надмірними», – заявила верховний представник ЄС із закордонних справ. Глави МЗС країн-членів ЄС закликали всі сторони громадянського конфлікту в Єгипті відмовитися від насильницьких дій, сісти за стіл переговорів і об’єднати зусилля для політичного розв’язання кризи. Щодо єгипетського народу, то Євросоюз продовжить надавати йому підтримку, заявила Кетрін Ештон.

Читайте також:  Чехія знайшла для України 800 тисяч снарядів, але потребує фінансування

Раніше до подібних заходів вдалися Сполучені Штати. Американська влада оголосила про призупинення поставок до Єгипту американських винищувачів і скасувала спільні військові навчання. Про поставку інших видів озброєння США заяви не робили.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: