fbpx
Новини світу

Єгипетський суд звільнив Хосні Мубарака

Колишній президент Єгипту Хосні Мубарак вийде на свободу. Рішення про те, що екс-глава держави не повинен більше перебувати у в’язниці, прийняв сьогодні суд Єгипту, оскільки, як пишуть у ЗМІ, судом не було знайдено підстав для утримання екс-президента за ґратами. За словами адвоката колишнього президента Єгипту, Хосні Мубарак може вийти на свободу вже в четвер.

Нагадаємо, що Хосні Мубарак звинувачується в Єгипті відразу в декількох справах, наприклад, в розкраданні величезної грошової суми (йдеться про більш ніж 150 мільйонах доларів). Раніше повідомлялося, що кошти були виділені на утримання президентської резиденції, однак слідчі припускають, що великі грошові суми могли бути привласнені членами сім’ї колишнього єгипетського президента.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Також нагадаємо, що за звинуваченням у загибелі демонстрантів під час січневого народного повстання в 2011 році суд засудив Хосні Мубарака до довічного ув’язнення. Однак такий вирок екс-президенту в подальшому було скасовано. У квітні цього року суд прийняв рішення про звільнення екс-президента з в’язниці у справі про загибель демонстрантів, але Хосні Мубарак на свободу не вийшов. Колишній глава держави залишився за ґратами у зв’язку з іншими порушеними проти нього справами. Пізніше з Хосні Мубарака були зняті і деякі звинувачення в корупції.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

За матеріалами: Корреспондент.net Фото: AFP

Читайте також: