fbpx
Спорт

Шведський олімпійський комітет закликав спортсменів не влаштовувати акції на Олімпіаді в Сочі

Шведський олімпійський комітет виступив із зверненням до спортсменів, які представлятимуть країну на Олімпійських іграх в Сочі в 2014 році. Штефан Ліндеберг (глава ШОК) заборонив спортсменам влаштовувати «мовчазний протест», підкресливши, що політична символіка на Олімпіаді неприпустима. За словами голови Шведського олімпійського комітету, «спортсмени не повинні використовувати змагання, щоб продемонструвати свої особисті політичні погляди».

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Таку заяву глава ШОК зробив у зв’язку з акцією «мовчазного протесту», яку влаштували на московському чемпіонаті світу з легкої атлетики шведська стрибунка у висоту Емма Грін Трегаро і бігунка Моа Хельмер. Вони нафарбували нігті у веселкові кольори і в такому вигляді взяли участь у змаганнях. На думку багатьох глядачів і організаторів світової першості, ніхто б не надав значення цього вчинку, якби самі спортсменки не акцентували на цьому увагу громадськості.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Нагадаємо, закон про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх, прийнятий в Росії в червні поточного року, викликав хвилю критики на Заході.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: