fbpx
Суспільство

У Смоленську встановлять меморіальну дошку пам’яті Бориса Васильєва

У Смоленську рішенням міської адміністрації буде встановлена ​​меморіальна дошка автору повісті "А зорі тут тихі …" Борису Васильєву.

Конкурс на кращий проект меморіальної дошки за участю російських і зарубіжних скульпторів стартував у травні. "Головна вимога до барельєфа – найбільш повно відобразити видатну роль Бориса Васильєва – письменника, що здобув любов мільйонів людей і зробив внесок у розвиток вітчизняної літератури та кінематографа", – пояснили в міській адміністрації Смоленська. Переможцем конкурсу визнаний місцевий скульптор, член Спілки художників Росії, доцент кафедри дизайну Смоленського гуманітарного університету Петро Фішман. Його проект простий і лаконічний – на меморіальній дошці буде зображено портрет Бориса Васильєва, праворуч від нього – кадри кіноплівки.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Меморіальну дошку встановлять в історичному центрі Смоленська, на колишній будівлі школи № 13, де навчався майбутній письменник. Смоленськ – батьківщина Бориса Васильєва. Тут він провів свої дитячі та юнацькі роки, звідси пішов на фронт добровольцем. Свою найзнаменитішу повість "А зорі тут тихі …" Борис Васильєв написав у 1969 році.

Читайте також:  РПЦ в Україні оголосило війну Румунській православній церкві

За матеріалами: Lenta.ru

Читайте також: