fbpx
Новини світу

Україна перевірить заборонену в Казахстані курятину

 Як повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державна ветеринарна та фітосанітарна служба перевірить курятину українських виробників, яка раніше потрапила під заборону в Казахстані.

При цьому в Держветфітослужбі допускають, що насправді проблема викликана тим, що під час транспортування або розмитнення продукції українських підприємств була порушена цілісність упаковки або ж температурний режим, що і призвело до псування продукції і подальшої її заборони в Казахстані.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

У відомстві підкреслили, що для з’ясування обставин буде проведена спеціальна перевірка, а також нагадали про те, що продукція українських підприємств проходить суворий ветеринарний та фітосанітарний контроль на нашій території. Те ж саме стосується тієї партії курятини, яка згодом була забракована Казахстаном.

Нагадаємо, що 20 серпня стало відомо про те, що Казахстан тимчасово наклав заборону на експорт української курятини. З часом з’явилася інформація, що дане обмеження стосується лише одного українського підприємства – ПрАТ «Миронівська птахофабрика».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За матеріалами: obozrevatel.com

Читайте також: