fbpx
Політика

Україна не розраховує на пільгові режими торгівлі з Митним союзом – Азаров

  Україна не розраховує на пільгові режими торгівлі з Митним союзом Росії, Білорусі та Казахстану, заявив прем’єр-міністр Микола Азаров.

"Ми закликаємо партнерів до справедливого застосування правил торгівлі на основі положень СОТ і існуючої угоди про зону вільної торгівлі між країнами СНД. Ми самі готові виконувати ці правила", – сказав прем’єр, відкриваючи засідання уряду в середу.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Він підкреслив, що уряд стояв і стоятиме на захисті інтересів вітчизняних виробників, але в той же час закликав їх до спільної роботи в рамках покращення співпраці з Митним союзом, зокрема , щодо наближення технічних регламентів. "Нам необхідно з українськими виробниками спільно і ретельно працювати. Потрібно врахувати реалії такими, як вони є. Митний союз і нові правила в ньому – така нова реалія. Пільгових режимів не буде. Та ми їх і не вимагаємо", – додав М. Азаров.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

М. Азаров також застеріг від зайвих політичних оцінок  труднощів, що виникли останнім часом на російсько-українському митному кордоні, підкресливши, що торгової війни між двома країнами немає і не буде.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: