fbpx
Новини світу

Російська влада не пускає криголам Greenpeace в Арктику

Екологічна організація Greenpeace тричі запрошувала дозвіл на проходження свого криголама через Північний морський шлях, але кожен раз представники російської влади відповідали відмовою. "Адміністрація Північного морського шляху відмовила криголаму Greenpeace Arctic Sunrise в дозволі на прохід", – йдеться в повідомленні екологів.

Представники Greenpeace стверджують, що виконали всі вимоги, пропоновані російською стороною, а характеристики їхнього судна значно кращі, ніж у інших кораблів, які отримали доступ до Арктики.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

У Міністерстві транспорту Росії, коментуючи ситуацію, пояснили, що власники судна не надали повну інформацію про характеристики Arctic Sunrise. "При подачі заяви на плавання в акваторії СМП судна Arctic Sunrise заявник не надав в адміністрацію Півнморшлях інформацію про ширину льодового пояса, що стало причиною відмови у видачі дозволу на плавання судна в акваторії СМП", – сказано в повідомленні відомства.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Greenpeace припускає, що російська влада захищає компанію "Роснефть", котра проводить спільно з ExxonMobil розвідку нафтових родовищ в Карському морі.

За матеріалами: newsru.com

Читайте також: