fbpx
Політика

Митний союз може посилити митний режим з Україною – Сергій Глазьєв

  Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану у разі підписання Києвом угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС буде змушений посилити митний режим з Україною, а також може вийти із зони вільної торгівлі з цією країною, заявив радник президента Росії Сергій Глазьєв.

"Можливо, буде поставлено питання про припинення відносин вільної торгівлі з Україною, вивченням цього питання вже займається Євразійська економічна комісія", – сказав С. Глазьєв в інтерв’ю виданню "Вести".

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За його словами, посилення митного адміністрування необхідно буде, щоб уникнути реімпорту європейських товарів через українську територію.

"Ми змушені будемо посилювати систему ветеринарного і санітарного контролю, оскільки Україна переходить на європейські норми", – заявив радник російського президента.

"Багато проектів, які ми намітили спільно з українськими партнерами, включаючи атомну енергетику, оборонно-промисловий комплекс, ракетнокосмічну, авіаційну промисловість, будуть переглядатися у бік їх скорочення, тому що Україна бере на себе занадто жорсткі зобов’язання в частині виконання європейських технічних регламентів", – додав С. Глазьєв.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: