fbpx
Політика

Луценко готовий допомогти опозиції визначитися з єдиним кандидатом у президенти

Екс-міністр внутрішніх справ України, лідер «Третьої української республіки» Юрій Луценко вирішив допомогти опозиції визначитися з єдиним кандидатом у президенти. Для цього він має намір організувати праймеріз в базових з соціологічної точки зору областях України. Основна мета такого типу голосування – донести до людей позицію команд лідерів, а не самих лідерів, і допомогти визначитися українцям з їх вибором.

«Підтримати ідею можуть окремі міжнародні фонди та український бізнес. Конкретно ми розповімо після того, як всі домовленості будуть досягнуті», – заявив Юрій Луценко.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

На думку політика, процес може тривати до весни 2014 року. Крім праймеріз, існує й інший варіант вибору єдиного кандидата в президенти. Екс-міністр МВС вважає, що Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок мають узгодити свої дії, враховуючи думку Юлії Тимошенко та народного депутата Петра Порошенка. В іншому випадку, опозиціонерам доведеться вдатися до допомоги народу.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

«Я міг би стати медіатором між політиками та виборцями. Відразу після виходу з в’язниці опозиція запропонувала мені взяти на себе ці функції, але потім країна несподівано дізналася про похід різними колонами в перший тур президентських виборів – це погана ідея», – зазначив Юрій Луценко.

За матеріалами: forbes.ua

Читайте також: