fbpx
Економіка

В Україні для сільгоспвиробників введуть державні заставні закупівлі

Українська сільгосппродукція користується все більшою популярністю на закордонних ринках. Приміром, за прогнозами, в цьому маркетинговому році держава може увійти до п’ятірки світових експортерів зерна. Отже, вітчизняні аграрії потребують постійної підтримки держави. У зв’язку з цим для вітчизняних сільгоспвиробників планують впровадити механізм державної кредитної підтримки. З дорученням створити такий механізм звернувся прем’єр-міністр України Микола Азаров до міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка.

«У відповідь на тенденцію до зниження світових цін на зерно, для підтримки вітчизняного сільгоспвиробника, ми вводимо дуже вигідний механізм державної кредитної підтримки: державні заставні закупівлі», – заявив він у ході сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів.

Якщо такий механізм вдасться впровадити в Україні, то сільгоспвиробники зможуть під заставу зерна отримати державний кредит під 6,9% річних. Така ставка, за словами глави уряду, лише незначно перевищує облікову ставку НБУ.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: