fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

В результаті хімічної атаки в Сирії загинули більше 600 людей

Представники сирійського координаційного комітету Local Coordinating Committees поширили інформацію про те, що напередодні, 20 серпня, в Сирії через хімічну атаку, розпочату урядовими військами президента Башара Асада, загинули як мінімум 635 осіб, зокрема жінки і діти. Ще сотні людей, за словами членів координаційної ради, числяться постраждалими.

Мішенню військ Асада став район Гута, розташований на схід від Дамаска. Зараз цей район контролюють повстанці, перевірити інформацію про застосування хімічної зброї у Гуті на даний момент не представляється можливим.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Правозахисники звернулися до Організації Об’єднаних Націй із закликом приїхати в район хімічної атаки і перевірити відомості Local Coordinating Committees. Також активісти сподіваються, що представники ООН нададуть постраждалим необхідну медичну допомогу.

Інспектори ООН на даний момент мають відомості тільки про один район, де був використаний нервовопаралітичний газ – це Хан аль-Асал, поблизу Алеппо. Сирійський уряд стверджує, що хімічну зброю використовують самі повстанці.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

У Сирії застосовують хімічну зброю (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: