fbpx
Політика

Бригинець вважає, що у міліціонерів повинні бути іменні шоломи

 Депутат Верховної Ради України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець заявив, що зараз він готує законопроект, згідно з яким кожен міліціонер, який відправляється в шоломі на певну точку, повинен буде мати на цьому самому шоломі спеціальний номер. За словами Бригинця, завдяки цим номерам згодом можна буде ідентифікувати того чи іншого міліціонера і в разі порушення ним його обов’язків, притягнути до відповідальності.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Депутат запевнив, що даний законопроект буде готовий вже цього тижня.

Підставою для розробки цього законопроекту послужили події 19 серпня, коли міліціонери не пускали в будівлю Київради народних депутатів, хоча і не мали на те законного права. Крім того, були також зафіксовані кілька випадків, коли правоохоронці застосовували силу щодо депутатів, проте дізнатися, хто саме в той раз ховав обличчя під шоломом, зараз не представляється можливим.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

При цьому Бригинець також зазначив, що вимагатиме, щоб відповідний номер був зазначений і на спині міліціонера.

«Якщо у кожного міліціонера буде цей номер, то його спокійно зможуть сфотографувати і потім звернутися в прокуратуру і віддати під суд», – заявив опозиціонер.

 

Бригинець готує іменні шоломи для міліціонерів (відео):

Читайте також: