fbpx
Політика

Ангажовані українські чиновники виступають проти вступу України в Митний союз – радник Путіна

  Радник президента Росії Володимира Путіна Сергій Глазьєв переконаний, що проти входження України до Митного союзу виступають ангажовані українські чиновники та експерти, що "відпрацьовують антиросійське замовлення".

Мільйони працюючих у промисловості, з якою ми співпрацюємо і яка пов’язана з Росією тисячами зв’язків, хочуть (вступу України до МС – ІФ). Це ракетобудівники, суднобудівники, хіміки, металурги, і особливо селяни і виробники харчової промисловості, продукція яких ніде, крім як у Росії, не затребувана", – заявив С. Глазьєв в опублікованому в середу інтерв’ю українській газеті "Вести".

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

"Не хочуть численні політологи та експерти, які протягом 20 років годуються на європейських і американських грантах. Вони на гроші замовників виконують певну політичну задачу. Крім того, за роки помаранчевого психозу з’явилося ціле покоління дипломатів і бюрократів, які за своїми ідеологічними пристрастям відпрацьовують антиросійське замовлення", – стверджує радник лідер РФ.

За його словами, "це люди – далекі від економіки і реального життя, не знають по-справжньому історію своєї країни, відірвані від духовних традицій і, по суті, ангажовані".

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

"Але масштаб ангажованості, який присутній в Києві, створює ефект, що нібито Україна не хоче. Коли я слухаю міністра закордонних справ, який говорить, що вся Україна за європейський вибір, то не зрозумію, про яку країну він говорить. Адже соціологічні опитування українських соціологічних служб говорять про інше: 35 % громадян вважають за краще Європейський союз і 40 % – за Митний союз. Тому говорити, що всі, як один, хочуть, це якийсь болючий самообман", – заявив С. Глазьєв.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: