fbpx
Новини світу

Єгипет просить російський МЗС відкликати рекомендації для туристів

У Єгипті просять російське зовнішньополітичне відомство відкликати рекомендації, згідно з якими, росіян просили утриматися від поїздок на єгипетські курорти у зв’язку з неспокійною обстановкою в цій державі.

Зі зверненням до МЗС Росії виступив міністр туризму Єгипту Хішам Заазуа, який у своїй заяві сказав про розуміння заклопотаності російської сторони, однак, при цьому, Хішам Заазуа висловив і деяку незгоду з озвученою раніше Росією позицією. За його словами, ситуація на курортах Червоного моря залишається стабільною і безпечною для туристів. «Тому я звертаюся до Росії, щоб хоча б частково, саме щодо цих регіонів, зняти ці рекомендації», – наводять сьогодні ЗМІ слова міністра туризму Єгипту.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Нагадаємо, що з 14 серпня в Єгипті було введено режим надзвичайного стану, а в деяких провінціях ще і комендантську годину. Причиною таких заходів стали зіткнення прихильників колишнього президента Мухаммеда Мурсі з органами правопорядку.

Тим, хто перебуває на відпочинку в Єгипті або ж планує відвідати курорти цієї країни, рекомендується обходити місця проведення акцій протесту і без необхідності не залишати курортні зони.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: