fbpx
Економіка

На оздоровлення дітей в 2013 році виділено на 79% більше грошей – Королевська

 Міністр соціальної політики України Наталія Королевська повідомила, що цього року Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності виділив набагато більше грошей на оздоровлення дітей, ніж торік. Зокрема, за її словами,  цього року було виділено на 79% більше коштів, ніж у 2012 році, а саме 386,2 мільйони гривень.

Також вона зазначила, що за останніми даними,  цього року за рахунок Фонду встигли оздоровитися або перебувають на оздоровленні 236 тисяч дітей, з яких 64 тисячам повністю оплатили вартість путівки.  

Як повідомила Королевська, за підтримки її відомства було прийнято рішення про зменшення розміру оплати за санаторно-курортне лікування для дорослого з однією або двома дітьми. Зокрема, міністр зазначила, що застрахована особа в разі лікування дорослого з однією дитиною вносить частку в розмірі 10% від вартості путівки, замість 15%. У той же час дорослий з двома дітьми отримує путівки безкоштовно.

У цілому, за словами Королевської, цього року фінансування санаторно-курортного лікування збільшилося на 55,2%, що, за попередніми оцінками, дозволить забезпечити такими путівками на 59% більше застрахованих осіб і членів сімей, ніж торік.

За матеріалами: ukrinform.ua

Читайте також: