В Україні на початку осені може подорожчати бензин

В Україні може подорожчати бензин. Подорожчання палива, якщо воно відбудеться, очікується у вересні-жовтні поточного року, а причиною цьому послужить переорієнтація ринку на альтернативні джерела імпорту палива.

У столичній консалтинговій групі А-95, слова представників якої сьогодні наводяться у ЗМІ, вважають, що «переорієнтація обумовлена ​​несподіваними збоями в системі традиційних поставок». Так, йдеться про те, що в цьому місяці виникла поломка на установці каталітичного крекінгу Мозирського НПЗ, розташованого в Білорусі. У зв’язку з цим скоротилася кількість бензину, що поставляється в Україну. Фахівці відзначають, що за підсумками першого півріччя поточного року частка цього постачальника бензину на український ринок становила близько 35%.

Related Post

Все це може призвести до нестачі поставок бензину. За словами голови столичної консалтингової групи Сергія Куюна, «ситуація дуже напружена, якщо врахувати, що в червні та липні ринок також працював з дефіцитом 50 і 60 тис. тонн відповідно». Фахівці, при цьому, виключають спекулятивне зростання цін на бензин, оскільки «ринок відкритий і диверсифікований, що унеможливлює виникнення глибокого дефіциту».

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment