fbpx
Політика

Постанова Окружного адмінсуду про легітимність Київради буде оскаржена – «Батьківщина»

  Київська міська парторганізація "Батьківщина" та ряд осіб подають апеляційні скарги до Київського апеляційного адміністративного суду на постанову Окружного адмінсуду столиці від 9 серпня про легітимність повноважень Київради.

"Відповідно до ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України постанова про легітимність Київради, винесена за позовом депутата Київради Ю. Дмитрука, не набуде чинності до закінчення розгляду всіх апеляцій. Апеляційні скарги вже офіційно зареєстровані, в даний момент справа готується до напрвлення до Київського апеляційного адміністративного суду", – повідомляє прес-служба київської "Батьківщини" у вівторок.

В апеляційній скарзі "Батьківщина" вказує на велику кількість грубих порушень чинного законодавства. Зокрема, апелянт стверджує, що суд взагалі не мав права приймати позов до розгляду, оскільки депутат Юрій Дмитрук не мав права вимагати перевірки повноважень усіх своїх колег.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Крім того, розгляд справи відбувся із значними порушеннями норм законодавства: позовну заяву Ю. Дмитрука не було розподілено випадковим чином, як того вимагає законодавство; суд визнав повноважною до 2015 року саме Галину Герегу, повноваження якої залежать від волі більшості Київради; рішення суду містить внутрішні суперечності – суд цитує вирвані з контексту норми закону, з яких робляться взаємовиключні висновки та ін.

"В даному випадку апелювати на правильність і законність роботи Київської міської ради та в.о. міського голови, цитуючи рішення Окружного адмінсуду за позовом Дмитрука, як це роблять представники столичної влади, не тільки некоректно, але й нерозумно", – заявляють у київській "Батьківщині".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Як повідомлялося, опозиція вважає, що повноваження Київради завершилися 2 червня, тому блокує її пленарні засідання. При цьому народні депутати, обрані на столичних мажоритарних округах, заявили, що опозиція дозволить проведення Київради тільки в тому випадку, якщо Верховна Рада призначить позачергові місцеві вибори в столиці. Раніше опозиція неодноразово вносила законопроекти і проекти постанов про проведення виборів у столиці в поточному році.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: