fbpx
Економіка

Ніякої економічної війни між РФ і Україною не може бути – Медведчук

 Віктор Медведчук вважає, що проблему, з якою зіткнулися українські експортери при проходженні російської митниці, не можна назвати частиною економічної війни проти України. За його словами, в разі справжньої економічної війни Україна б швидко програла – все закінчилося б вступом України до Митного союзу або розвалом її економіки. До того ж, як нагадав Медведчук, Володимир Путін вже неодноразово говорив про те, що Україна сама повинна визначитися, чи бажає вона приєднатися до Митного союзу.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Як зазначив Медведчук, вимоги нормативів, що застосовуються до товарів з України, ні чим не відрізняються від тих, які пред’являються до товарів з країн Європи. Він підкреслив, що все це говорить лише про те, що в разі вступу України до Європейського союзу Росія буде змушена ввести захисні заходи, до яких українським експортерам слід готуватися вже зараз, якщо вони хочуть отримати можливість реалізувати свою продукцію в Росії.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

«Тим більше якщо Угоду про асоціацію з ЄС та ЗВТ в листопаді 2013 року підпишуть, що природно і автоматично спричинить захисні заходи з боку Митного союзу», – додав він.

Читайте також: