fbpx
Новини світу

Кораблі Blackseafor вийшли з Севастополя для вирішення завдань в морі

  Кораблі Чорноморської військово-морської групи оперативної взаємодії (ЧВМГ ОВ) Blackseafor у вівторок завершили підготовку і після перевірки системи зв’язку "комп’ютер-комп’ютер" FORESC вийшли з Севастополя для вирішення завдань в морі.

Як повідомляє відділ інформаційного забезпечення Чорноморського флоту РФ, Росію в ході літньої активації вперше представляє ракетний корабель на повітряній подушці (РКВП) "Бора", а флагманом з’єднання є корабель управління Військово-морських сил Збройних сил України "Славутич", представник яких 17 серпня офіційно вступив у командування Blackseafor.

Після виходу з бази з’єднання проведе навчання з позапланової активації, у якому крім кораблів Болгарії, Румунії, Росії, України і Туреччини задіяні три допоміжних судна і вертоліт Мі-14 ВМС України, а також судно екологічного контролю Чорноморського флоту "Петро Градов".

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Міжнародне з’єднання протягом дня також відпрацює завдання з розширеного спільного маневрування, супроводу повітряної цілі і зі зв’язку з використанням системи зв’язку ПК-ПК РКВП.

Кораблі п’яти країн будуть діяти в морі до 23 серпня, коли здійснять захід у російський порт Новоросійськ. У ході активації з’єднання з 30 серпня до 3 вересня побуває в порту Синопа (Туреччина).

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Серпнева активація-2013 стала двадцять другим розгортанням військово-морського з’єднання.

Blackseafor є військово-морським (корабельним) сполученням "за викликом", створеним відповідно до Угоди про створення Чорноморської групи військово-морського співробітництва, підписаної 2 квітня ц.р. 2001 року в Стамбулі (Туреччина). Основними завданнями Blackseafor є проведення операцій з пошуку та рятування, проведення гуманітарних операцій, боротьба з мінною загрозою, здійснення операцій щодо захисту навколишнього середовища, обмін візитами доброї волі та інші завдання, узгоджені країнами-учасницями.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: