fbpx
Новини світу

Казахстан призупинив ввезення м’яса птиці з України

Товари українських виробників заборонила ввозити на свою територію ще одна держава. Сьогодні з’явилася заява Міністерства сільського господарства Казахстану, в якій йдеться про заборону ввезення на територію країни м’яса птиці з України.

Під час брифінгу, який сьогодні відбувся в Астані, заступник міністра сільського господарства Казахстану Гульмира Ісаєва підтвердила інформацію про заборону ввезення на територію країни української птахівницької продукції, пояснивши прийняте рішення так: «Тому що нам, по-перше, не дають можливості провести посилений лабораторний контроль. Якщо йдуть перешкоди з боку постачальників цієї продукції, однозначно ввезення цієї продукції на територію Казахстану не буде».

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Гульмира Ісаєва також підкреслила, що раніше були виявлені факти недобросовісної конкуренції з боку не лише українських, а й російських виробників м’яса птиці. Крім того, за словами заступника міністра, в процесі перевірок виконання ветеринарно-санітарних вимог, фахівцями були виявлені деякі порушення норм безпеки.

«Недобросовісна конкуренція спостерігається з боку українських і російських виробників у частині демпінгу цін шляхом інжектування тушок птиці водою», – наводять ЗМІ слова Гульмири Ісаєвої.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: