fbpx
Політика

Бригинець звернувся до Генпрокуратури через порушення прав журналістів 19 серпня

 Член парламентської фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець нагадав, що вчора, 19 серпня, під час мітингу під Київрадою була зафіксована величезна кількість порушень, головним з яких він вважає порушення закону «Про статус народного депутата». Він звернув увагу на те, що опозиція вже звернулася з цього приводу до Генеральної прокуратури з вимогою провести розслідування.

Однак, за словами Бригинця, він і сам звернувся до Генеральної прокуратури з вимогою розслідувати ситуацію з порушенням закону «Про свободу слова». Як повідомив депутат, справа в тому, що лише деякі журналісти зуміли потрапити в будівлю Київради, коли там проводилося нелегітимне засідання. Він допускає, що ці ЗМІ добре співпрацюють з владою, або ж наділені якимись елітними правами.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

При цьому Бригинець зазначив, що багато журналістів так і не змогли потрапити всередину Київради, незважаючи на те, що відповідно до закону вони мають право перебувати в місці виконання своїх журналістських обов’язків .

«Тому має бути відкрито дві справи – про порушення законів "Про статус народного депутата" і "Про свободу слова"», – підкреслив він.  

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Бригинець про дискримінацію ЗМІ 19 серпня (відео):

Читайте також: