У МВС припускають, що соратники Навального присвоюють пожертвування

Московська поліція перевіряє інформацію, що надійшла від представників партій ЛДПР і КПРФ про те, що фінансування виборчої кампанії кандидата на пост мера Москви, опозиційного блогера Олексія Навального може проходити з порушеннями. Зокрема, слідчих цікавить, звідки гроші, і чи всі вони доходять до адресата.

Поки вдалося з’ясувати, що всі зарубіжні IP-адреси, з яких надійшли кошти, закриті, і тепер з ними розбираються відповідні фахівці МВС. Встановлено, що грошові кошти дійсно надходили до передвиборного фонду зазначеного кандидата за допомогою платіжної системи "Яндекс.Деньги".

"В даний час фахівці МВС продовжують вивчення інформації про можливе порушення російського законодавства, що забороняє фінансування виборчої кампанії з-за кордону", – повідомили у прес-центрі відомства.

Тим часом ліберал-демократи стверджують, що частина коштів, що надходила через сервіс "Яндекс.Деньги", переведена не в штаб Навального, а осіла на особистих рахунках активістів. Як приклад згадується депутат муніципальних зборів Зюзін Костянтин Янкаускас, який отримав у свій віртуальний гаманець близько п’яти мільйонів рублів, при цьому перерахував на рахунок Навального тільки один мільйон, а інші чотири перевів на особистий банківський рахунок.

Related Post

Якщо в ході перевірки всі факти підтвердяться, Олексій Навальний ризикує втратити право боротися за крісло мера, а його прихильники можуть бути звинувачені в шахрайстві.

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

У МВС припускають, що соратники Навального присвоюють пожертвування (відео):

 

Leave a Comment