fbpx
Політика

У лондонському аеропорту допитали партнера Гленна Грінвальда, пов’язаного зі Сноуденом

Як повідомляється на сайті видання The Guardian, в неділю, 18 серпня в лондонському аеропорту «Хітроу» був затриманий на дев’ять годин і допитаний Давид Міранда, партнер журналіста газети Гленна Грінвальда (фото), пов’язаного з екс-співробітником ЦРУ Едвардом Сноуденом, що написав серію статей за наданими Сноуденом документами.

На сайті повідомляється, що після допиту Міранда був відпущений, але представники спецслужб вилучили у нього всі носії інформації: телефон, ноутбук, фотокамеру, карти пам’яті, DVD-диски та ігрові консолі.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Представник влади заявив, що 28-річний Міранда був зупинений в аеропорту по дорозі з Берліна до Бразилії і затриманий в рамках закону 2000 року про державну протидію тероризму, згідно з яким поліція має право затримувати і оглядати громадян в аеропортах.

З’ясувалося, що Міранда перебував у Берліні за дорученням The Guardian, там у нього відбулася зустріч з американським кінорежисером, який разом з Грінвальдом вивчав документи, надані Сноуденом. Сам Гринвальд називає це затримання тиском на пресу і актом залякування. Тим часом, і представники видання заявили, що вимагатимуть від британської влади пояснень.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: