fbpx
Освіта

Табачник назвав найпопулярніший виш України

В Україні практично завершилася вступна кампанія, попередні підсумки якої оприлюднив міністр освіти і науки Дмитро Табачник на прес-конференції в Будинку Уряду. За словами міністра, 11 серпня 2013 року всі без винятку вищі навчальні заклади України, відповідно до державних Умов вступу до вищих навчальних закладів, оприлюднили свої накази про зарахування на навчання за кошти державного бюджету. Зарахування ж абітурієнтів за кошти фізичних та юридичних осіб триватиме до 25 серпня включно.

Станом на 19 серпня за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста всього зараховано 106 891 осіб, зокрема за рахунок державного бюджету 93 164 людини. За освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра всього зараховано 140 123 людини, зокрема за рахунок державного бюджету 109 200 осіб.

Також Дмитро Табачник назвав найпопулярніший університет за кількістю поданих заяв. Вже котрий рік поспіль лідирує Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Цього року в нього мріяли вступити 52 тисячі абітурієнтів.

Збільшилася в 2013 році і популярність технічних професій. Отже, університети, які готують фахівців у цьому напрямку, стали набагато популярнішими. Наприклад, в Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» було подано майже 46,5 тис. заяв, в Національний університет «Львівська політехніка» – майже 43,5 тис. заяв.

Особливою популярністю цього року стали користуватися такі напрямки: «Хімія», «Геологія», «Фізика», «Прикладна фізика», «Прикладна математика», «Інформатика», «Системний аналіз», «Комп’ютерні науки», «Комп’ютерна інженерія», «Програмна інженерія», «Системна інженерія», «Мікро-та наноелектроніка», «Радіотехніка» та «Автомобільний транспорт».

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: