Справа «Металіста»: 19 серпня – момент істини для клубу, – заяви віце-президента і юриста харків

У вівторок, 20 серпня, буде дано старт матчів раунду плей-офф Ліги чемпіонів. Українських уболівальників більше цікавить 21 серпня, оскільки в цей день в Гельзенкірхені проти «Шальке» повинен був грати харківський «Металіст», однак прийняте в УЄФА рішення, може перекреслити всі плани харківського клубу в дебютній для цього українського клубу Лізі чемпіонів. Нагадаємо, що Європейський футбольний союз дискваліфікував «Металіст» у нинішньому євросезоні, а харківський клуб намагається скасувати це рішення в судових інстанціях.

Вчора ситуацію з «справою Металіста» прокоментував віце-президент команди Костянтин Пивоваров, а сьогодні в ЗМІ з’явилися слова юриста харківського клубу Маркіяна Ключковського. Зазначимо, що обидва представники «Металіста» вірять у те, що команда таки зіграє в середу з «Шальке» в Лізі чемпіонів.

В ефірі телеканалу «Футбол» Костянтин Пивоваров зазначив, що «єдиним доказом провини клубу був відеозапис, де Лащенков говорить, що хтось подзвонив і запропонував гроші». Надалі, як підкреслив віце-президент «Металіста», Лащенков «…зізнався, що все було підлаштовано, а футболістові не давали зарплату». Понеділок, 19 серпня, Костянтин Пивоваров назвав «моментом істини» для харківського «Металіста» і повідомив наступне: «Якщо не доб’ємося скасування цього рішення, УЄФА вже ніяк не зможе включити нас до Ліги чемпіонів». Команда, за словами її віце-президента, готується вилетіти у вівторок до Німеччини.

Related Post

Юрист харківської команди Маркіян Ключковський заявив, що «ситуація не особливо змінилася в порівнянні з тим, якою вона була станом на п’ятницю. Але часу дійсно мало, ми розраховуємо на те, що CAS і UEFA зроблять так, як зазвичай чинять в подібних випадках. Тобто, входять в ситуацію, розуміючи, що питання строкове, і в такому терміновому режимі виносять необхідне рішення». Рішення CAS і UEFA, за словами Маркіяна Ключковського, «Металіст» чекає в понеділок, 19 серпня, тобто, сьогодні. «Ми розраховуємо, що воно буде позитивним. Тому що на сьогоднішній день немає жодного фактичної або юридичної обставини для того, щоб не допускати «Металіст» до матчів Ліги чемпіонів», – підкреслив юрист харківського клубу, додавши наступне: « … практика UEFA показує, що до початку групового турніру Ліги чемпіонів можливі варіанти, можливі комбінації з учасниками в групах».

За матеріалами: tribuna.com, Корреспондент.net

Leave a Comment