fbpx
Політика

Замість Обами Путін зустрінеться з правозахисниками

 Так як президент Сполучених Штатів Барак Обама раніше відмовився зустрічатися зі своїм російським колегою в рамках саміту «Великої двадцятки», Володимир Путін вирішив замість цього поспілкуватися зі Радою з прав людини при Президентові РФ. Відповідну інформацію вже підтвердив голова ради Михайло Федотов.

За словами Федотова, спочатку планувалося, що вони зустрінуться з Путіним у травні-червні, але президенту раніше не вдалося виділити час для цієї зустрічі.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

У той же час один з членів ради – Кирило Кабанов, стверджує, що дата зустрічі з Путіним стала відома ще 2 місяці тому.

Як повідомив Федотов, поки що невідомо, якою буде тема зустрічі з Путіним – список доповідей буде затверджений 22 серпня на засіданні ради. При цьому він зазначив, що вони планують обговорити реформу пенітенціарної системи, масштабну амністію до 20-річчя російської Конституції, справу "Кировлес", за яким засудили опозиціонера Навального і багато іншого.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Нагадаємо, що Барак Обама відмовився від зустрічі з Путіним після того як Росія надала тимчасовий притулок колишньому співробітнику ЦРУ Едварду Сноудену.

За матеріалами: Ведомости

Читайте також: