fbpx
Новини світу

Європарламент проведе екстрене засідання у зв’язку з ситуацією в Україні та Єгипті

У Європарламенті мають намір розглянути те, що відбувається в Єгипті, а також ситуацію в Україні. Дані питання повинні бути розглянуті Комітетом Європейського парламенту з питань закордонних справ 28 серпня.

З ініціативою розгляду зазначених вище питань виступив Елмар Брок, на думку якого, Європейський союз певним чином має реагувати на розвиток подій Єгипті та Україні, а для вироблення позиції необхідно обговорення.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

У ЗМІ наводяться слова Елмара Брока, який заявив, що в Європарламенті «… повинні оцінити політичні наслідки недавніх погроз з боку Росії, які можуть обмежити торгівлю з Україною у разі підписання країною Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС». На думку Елмара Брока, ситуація, що склалася «може кинути тінь на майбутній саміт у Вільнюсі».

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Коментуючи те, що відбувається в Єгипті, Елмар Брок підкреслив, що Європарламент «не може просто стояти і дивитися, як день від дня ситуація в Єгипті погіршується». За словами політика, Європейський союз «повинен спробувати посприяти знаходженню політичного вирішення кризи».

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: