fbpx
Політика

У МВС припускають, що соратники Навального присвоюють пожертвування

Московська поліція перевіряє інформацію, що надійшла від представників партій ЛДПР і КПРФ про те, що фінансування виборчої кампанії кандидата на пост мера Москви, опозиційного блогера Олексія Навального може проходити з порушеннями. Зокрема, слідчих цікавить, звідки гроші, і чи всі вони доходять до адресата.

Поки вдалося з’ясувати, що всі зарубіжні IP-адреси, з яких надійшли кошти, закриті, і тепер з ними розбираються відповідні фахівці МВС. Встановлено, що грошові кошти дійсно надходили до передвиборного фонду зазначеного кандидата за допомогою платіжної системи "Яндекс.Деньги".

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

"В даний час фахівці МВС продовжують вивчення інформації про можливе порушення російського законодавства, що забороняє фінансування виборчої кампанії з-за кордону", – повідомили у прес-центрі відомства.

Тим часом ліберал-демократи стверджують, що частина коштів, що надходила через сервіс "Яндекс.Деньги", переведена не в штаб Навального, а осіла на особистих рахунках активістів. Як приклад згадується депутат муніципальних зборів Зюзін Костянтин Янкаускас, який отримав у свій віртуальний гаманець близько п’яти мільйонів рублів, при цьому перерахував на рахунок Навального тільки один мільйон, а інші чотири перевів на особистий банківський рахунок.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Якщо в ході перевірки всі факти підтвердяться, Олексій Навальний ризикує втратити право боротися за крісло мера, а його прихильники можуть бути звинувачені в шахрайстві.

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

У МВС припускають, що соратники Навального присвоюють пожертвування (відео):

 

Читайте також: