fbpx
Право

The Rolling Stones судяться з New Yorker Fashion

Музиканти культової групи The Rolling Stones подали позовну заяву до суду щодо німецької компанії New Yorker Fashion, що займається випуском одягу. «Роллінги» заявляють, що німці незаконно використовували їх знаменитий логотип у вигляді рота з висунутим язиком. За словами прес-секретаря The Rolling Stones, група в будь-якому випадку буде захищати свої комерційні інтереси, "чи то пісні, концерти чи логотипи", так як саме музиканти є правовласниками.

Ціна питання – 210 000 фунтів стерлінгів. Якщо суд визнає компанію New Yorker Fashion винною в порушенні авторських прав, то крім виплати компенсації групі The Rolling Stones німецькі виробники повинні будуть заплатити додаткові 17 000 фунтів стерлінгів штрафу. Зараз з 800 магазинів, що торгують продукцією з логотипом «роллінгів», вилучені рекламні плакати і 3 000 предметів одягу із зображенням рота з висунутим язиком.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Генеральний директор New Yorker Fashion Фріц Кнапп, коментуючи ситуацію, відреагував на позов вельми агресивно, заявивши, що цей логотип використовується не тільки The Rolling Stones. "Плакати були зроблені нашим креативним відділом. Я не дозволю The Rolling Stones заборонити мій язик", – сказав він.

Історія «рота роллінгів» ведеться з 1971 року, коли британський дизайнер Джон Пеш всього за 50 фунтів стерлінгів намалював цей логотип. Малюнок настільки полюбився музикантам, що вони відразу ж розмістили його на обкладинці свого альбому Sticky Fingers, що вийшов в тому ж році, а потім стали прикрашати цим знаком  сцени на своїх концертах. На сьогоднішній день «рот роллінгів» вважається найвпізнаннішим логотипом за всю історію світового року. Оригінал роботи Джона Пеша підскочив в ціні більш ніж у тисячу разів і був проданий музею Вікторії та Альберта за 51 000 фунтів стерлінгів.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Логотип The Rolling Stones (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: