fbpx
Міжнародна економіка

L’ Oreal купить китайську компанію

Найбільший світовий виробник косметики – французька компанія L’Oreal – уклала договір про купівлю концерну Magic Holding International (Китай). Вартість операції оцінюється в 843 мільйони доларів. За кожну акцію китайської компанії L’Oreal заплатить на чверть більше поточної ринкової вартості.

На даний момент французький концерн не володіє достатньою кількістю коштів на купівлю Magic Holding International. Для здійснення операції банк BNP Paribas запропонував L’Oreal кредит розміром в 650 мільйонів євро. Очікується, що покупка китайської компанії зробить L’Oreal найбільшим косметичним брендом у Китаї, а реалізація товарів об’єднаного концерну зросте на 8% і складе 34 мільярди доларів.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

В основному, Magic Holdings International, що продає продукцію під брендом MG, спеціалізується на виробництві масок для обличчя. На сьогоднішній день компанія контролює понад чверть цього ринку. Продукція MG користується великим успіхом – чистий прибуток за останні 6 місяців минулого року виріс на 21 % і склав 13 мільйонів доларів.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: