fbpx
Вагітність та пологи

20 % вагітних жінок в Україні дискримінують на роботі

 За інформацією Наталії Кравченко, голови спільного проекту Євросоюзу і Ліги соцпрацівників України «Знову до роботи», 20 % українських жінок стверджують, що піддавалися дискримінації на роботі в період вагітності. Про це Наталія Кравченко заявила в ефірі каналу Тоніс у програмі «Соціальний статус – Ваші права і пільги».

Кравченко повідомила, що в рамках проекту проводилося анкетування, згідно з яким роботодавці неохоче погоджуються брати на роботу молодих жінок і досить часто підштовхують написати заяву про звільнення, дізнавшись про вагітність своєї співробітниці.

Права жінок в декреті повинні будуть захистити прийняті 1 липня 2013 року зміни до законодавства, згідно з якими декретна відпустка буде зарахована до страхового стажу і роботодавець буде зобов’язаний виплачувати державі 33,2% єдиного соціального внеску.

На думку Наталії Кравченко, роботодавці навряд чи позитивно відреагують на такі зміни в законодавстві і «додатковий податок на вагітних» змусить багатьох підприємців піти у тінь, так як мало хто захоче платити державі такі гроші.

Слід нагадати, що після введення даного податку, в українських ЗМІ з’явилася інформація, що молодим жінкам при прийомі на роботу доводиться підписувати контракти, згідно з якими забороняється вагітніти, або ж роботодавець пропонує заробітну плату в конвертах.

За матеріалами: TОНІС

Читайте також: