fbpx
Економіка

Україна заборонила імпорт зерна з Росії

Україна заборонила імпорт і транзит зерна та кормів з трьох федеральних округів Росії – Сибірського, Північнокавказького і Південного. Своє рішення українська сторона мотивує тим, що на цих територіях зафіксовано випадки захворювання тварин ящуром.

«Міністерство інфраструктури інформує перевізників про отримане повідомлення від заступника головного державного інспектора ветеринарної медицини України: через поширення захворювання тварин ящуром на територіях Сибірського, Північнокавказького і Південного федеральних округів РФ заборонено імпорт і транзит кормів і зерна в Україні з цих адміністративних територій Росії», – йдеться в заяві, поширеній прес-службою Міністерства інфраструктури України.

Варто відзначити, що напередодні Федерація роботодавців України заявила про наявність проблем з поставками вітчизняної продукції до Росії. Багато хто переконаний, що таким чином Росія оголосила негласну війну Україні за те, що та не входить до Митного Союзу і має намір у листопаді підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Читайте також: