Спортивний суд у Лозанні відмовив “Металістові” у клопотанні про призупинення рішення УЄФА

Стало відомо, що Спортивний арбітражний суд (CAS), який знаходиться в Лозанні, відмовив українському футбольному клубу "Металіст" у задоволенні клопотання про призупинення рішення УЄФА. Нагадаємо, що рішення УЄФА стосується виключення харківського «Металіста» з єврокубків в сезоні 2013/2014.

Представляючий харків’ян у суді Маркіян Ключковський з цього приводу заявив наступне: «…Лозаннський суд з технічної точки зору не встиг врахувати рішення Верховного суду Швейцарії про призупинення свого рішення щодо матчу "Металіст" – "Карпати". Тому рано поки робити якісь висновки». Крім того, Маркіян Ключковський підкреслив, що «Нам ще не відома позиція УЄФА з цього питання, і ми донесли до відома CAS рішення Верховного суду Швейцарії і сподіваємося, що він його візьме до відома».

У ЗМІ також з’явилися слова першого віце-президента «Металіста» Костянтина Пивоварова, який заявив наступне: «На жаль, CAS відмовив нам у проханні про призупинення рішення АК УЄФА. Безпрецедентне рішення. Юристи зараз вивчають наші подальші кроки».

Що ми маємо на цей момент? Ми всі чудово бачимо, як Спортивний арбітражний суд, чи то не встиг врахувати, чи то проігнорував рішення Верховного суду Швейцарії. Нагадаємо, що Верховний суд Швейцарії призупинив рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни (CAS) про визнання матчу сезону-2007/2008 «Карпати» – «Металіст» договірним, тобто, рішення, що є однією з підстав для дискваліфікації «Металіста».

Related Post

А ще всі побачили «подвійні стандарти» або «вибіркове правосуддя», тобто те, чим так любить докоряти Європа Україні. Нещодавно Європейський футбольний союз усунув від участі в єврокубках турецькі "Бешикташ" і "Фенербахче" унаслідок участі команд у договірних матчах. І той же Спортивний арбітражний суд Лозанни призупинив дію дискваліфікації. А от "Металісту" з якихось незрозумілих поки причин ця судова інстанція відмовила у задоволенні клопотання.

Так що ж, Мирон Маркевич мав рацію, коли говорив: «Аж надто явно відчувається, що ця справа сфабрикована»? І, схоже, що ще рано ставити крапку в «справі Металіста».

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, sport.ua, football.ua

Leave a Comment