Грошові виплати спортсменам та тренерам з неолімпійських видів спорту збільшили – рішення Кабміну України

 Кабінет міністрів України збільшив розмір грошових винагород спортсменам та тренерам з неолімпійських видів спорту.

Як повідомляє офіційний сайт уряду, таке рішення закріплене постановою уряду від 24 липня 2013 року.

Згідно з документом, чемпіон Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту отримає до 240 тис. грн, спортсмен, що зайняв друге місце – до 200 тис. грн, третє місце – до 120 тис . грн.

Тріумфатори чемпіонатів світу з неолімпійських видів спорту будуть премійовані в розмірі до 25 тис. грн, срібні призери – до 17,5 тис. грн, бронзові призери – до 12,5 тис. грн. Переможцю Європейських ігор з неолімпійських видів спорту дістанеться премія в розмірі до 20 тис. грн, який посів друге місце – до 16 тис. грн, третє місце – до 12 тис. грн.

Чемпіон Всесвітньої шахової олімпіади відтепер отримає від держави до 160 тис. грн, другий і третій призер – до 120 і 80 тис. грн відповідно. Тріумфатор Всесвітніх ігор з єдиноборств удостоїться премії в розмірі до 50 тис. грн, срібний призер – до 35 тис. грн, бронзовий призер – до 25 тис. грн.

Виплата винагород спортсменам здійснюється за кожне зайняте призове (перше – третє) місце в кожному виді програми. Якщо спортсмен на одному змаганні зайняв кілька призових місць, винагорода виплачується за кожне призове (перше – третє) місце в індивідуальних і командних видах програми.

Related Post

У разі встановлення спортсменом протягом одного змагання кількох рекордів світу, Європи винагорода виплачується за вищий рекорд після його реєстрації в установленому порядку відповідно до розмірів, встановлених за перше місце на чемпіонатах світу, Європи.

Виплата винагород за рахунок бюджетних коштів за результатами міжнародних змагань, що проводяться на комерційній основі, забороняється. Винагороди виплачуються за рахунок коштів, передбачених у держбюджеті на відповідні цілі.

Тренерам виплачуються винагороди в таких розмірах: в індивідуальних видах програми – не більше розміру винагороди одного спортсмена, з якого не менше 50% виплачується особистому тренеру; в командних видах програми, ігрових видах спорту у складі до п’яти спортсменів – не більше 50% загальної суми винагород, отриманих усіма спортсменами в даному виді програми, з яких не менше 40% розподіляється між особистими тренерами та до 60% виплачується тренерам, що здійснювали підготовку команди до змагання, за яке виплачується винагорода.

У командних видах програми у складі шести і більше спортсменів та в ігрових видах спорту у складі дванадцяти і більше спортсменів тренери отримують не більше потрійного розміру винагороди одного спортсмена, з якого не менше 40% розподіляється між особистими тренерами та до 60% виплачується тренерам, що здійснювали підготовку команди до змагання, за яке виплачується винагорода.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment