Без СОТ і МВФ Україна програє торгову війну з Росією – директор економічних програм Центру Разумкова

  Без допомоги Світової організації торгівлі та Міжнародного валютного фонду Україна не зможе вирішити проблеми в торгівлі з Росією, вважає директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин.

"Зараз, якщо Україна не звернеться до СОТ і, до речі, в МВФ, то питання торгових ускладнень з Росією не буде вирішено таким чином, щоб хоч трохи враховувати інтереси України" – сказав він у ході круглого столу "Економіка незалежності. Досягнення та втрачені шанси" у п’ятницю.

В.Юрчишин висловив здивування тим, що Україна жодного разу не звернулася до СОТ щодо торговельних проблем з РФ.

"Це не вперше – у 2006 році почалися широкомасштабні м’ясомолочні війни України і Росії", – нагадав експерт.

Related Post

У середу прес-служба Федерації роботодавців України повідомила, що Митна служба РФ з 14 серпня 2013 року включила до переліку "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало поставку товарів з України.

15 серпня в уряді РФ заявили, що рішення про зупинку імпорту з України приймалося митною службою РФ, на рівні Кабінету міністрів ніяких рішень не було.

Раніше складнощі з поставками продукції на ринок РФ відчула корпорація Roshen і ще деякі українські виробники кондитерських виробів. За словами президента асоціації "Укркондпром" Олександра Балдинюка, у більшості українських експортерів виникли труднощі з митним оформленням товарів на кордоні з Росією через сумніви російських митників у достовірності сертифікату походження продукції. У зв’язку з цим проводиться ретельний огляд товарів і транспортних засобів, затримується оформлення документів для пропуску через пункт митного контролю.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment