fbpx
Політика

Зовнішньополітичний курс України буде залежати від ExxonMobil і Chevron – Медведчук

 Лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук вважає, що енергетична політика України зараз дуже сильно залежить від Сполучених Штатів.

У своєму блозі він навів висловлювання нового посла США в Україні Джеффрі Пайятта, який заявив, що однією з головних цілей США у співпраці з Україною є підтримка прагнення України стати енергонезалежною державою. При цьому посол зазначив, що головними помічниками України в цьому питанні стануть компанії ExxonMobil і Chevron.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За словами Медведчука, своїми словами американський посол тонко натякає на те, що тепер зовнішньополітичний курс нашої країни залежатиме від комерційних інтересів цих двох американських компаній.

«Виявляється, прагнення українців до енергетичної незалежності є важливою комерційної ініціативою … двох американських компаній! Очевидно, не було б цих компаній, думка про енергетичну незалежність в голову українцям не прийшла б», – написав він.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: