fbpx
Новини світу

Єгипет запевняє, що загрози для туристів в країні не існує

Посольство Єгипту в Росії не згідне з поширеними серед російських громадян рекомендаціями МЗС РФ не відвідувати країну. "Це безпідставний вчинок. Не зрозуміло, чому прийняте таке рішення, так як жодного нападу на туристів не було", – заявив радник посла Єгипту в Росії з інформаційних питань Еззеддін Шахін.

Дипломат підкреслив, що з кінця червня, коли з поста президента Єгипту був зміщений Мухаммед Мурсі, і почалися масові виступи ісламістів, «курорти живуть спокійним життям». За словами Шахіна, всі єгиптяни розуміють, наскільки важливий туризм для Єгипту, «особливо важливі для Єгипту російські туристи».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Нагадаємо, міністерство закордонних справ РФ рекомендує російським громадянам утриматися від відвідування Єгипту, так як у цій країні з початку протестних акцій загинули більше 400 осіб. Відучора в країні на місяць введений режим надзвичайного стану, в одинадцяти провінціях (зокремаі і в Шарм-еш-Шейху) діє комендантська година. З такими ж рекомендаціями для своїх співвітчизників виступили зовнішньополітичні відомства Молдови та Білорусі.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

МЗС РФ порекомендував росіянам не їхати в Єгипет (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: