fbpx
Кінотеатри

У фільмі «Милий Ханс, дорогий Петро» знайдено безліч неточностей

Фільм Олександра Міндадзе «Милий Ханс, дорогий Петро», проваливши тест на фальсифікацію історії, не отримав підтримки Мінкульту РФ і Фонду кіно, відповідно, залишився без державного фінансування. Крім того, що в картині знайдено безліч помилок з боку військово-історичної експертизи, багато претензій до майбутньої стрічки пред’явила і комісія, яка розглядає соціально-психологічні аспекти.

«Експерти розглядають проекти на предмет фальсифікації історії. Все зроблено під одну дату – 70-річчя перемоги. І в цьому фільмі може бути трохи не той погляд, якого чекають ветерани Великої Вітчизняної війни», – заявили експерти.

Картина «Милий Ханс, дорогий Петр», розповідає про дружбу, що зав’язалася перед ВВВ між німецьким інженером Хансом, що приїхав в СРСР і його московським колегою Петром. В силу обставин Ханс повертається до Німеччини, а потім виявляється на радянській території вже під час військових дій.

Фільм Олександра Міндадзе повинен був частково фінансуватися німецькими інвесторами. Тепер, після відмови російського міністерства культури, іноземні інвестиції знаходяться під великим питанням.

«Милий Ханс, дорогий Петро» (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: