Українське м’ясо почнуть експортувати в Китай

Вже з наступного року Україна планує розпочати поставки вітчизняного м’яса і м’ясопродукції до Китайської Народної Республіки. Зараз же ведуться роботи з сертифікації цієї продукції. Про це на брифінгу в Кабінеті міністрів повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Незважаючи на те, що китайський ринок є одним з найбільш зарегульованих, за словами міністра, українській стороні все ж вдалося досягти значних результатів у просуванні своєї сільгосппродукції в Китай. Так, на сьогоднішній день успішно пройшла сертифікацію українська кукурудза. А наступного тижня продовжить свою роботу спеціальна група, яка повинна завершити сертифікацію пшениці, ячменю, сої.

Щодо поставок українського м’яса і м’ясопродукції на китайський ринок, то на даний момент у цьому напрямку ведуться роботи з їх сертифікації.

Related Post

«Сертифікація м’яса може зайняти 2-3 місяці. І вже з наступного року Україна планує розпочати поставки м’яса і м’ясопродукції в Китай», – повідомив Микола Присяжнюк.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Leave a Comment