fbpx
Новини світу

Україна має намір просити Росію зняти заборону на постачання продукції Roshen на умовах жорсткого контролю кожної партії – Микола Присяжнюк

  Україна в ході переговорів з Російською Федерацією щодо ситуації з поставками продукції кондитерської корпорації Roshen має намір просити зняти заборону на умовах жорсткого контролю кожної експортованої в Росію партії, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

"Нашим проханням буде, по-перше, щоб наступного тижня робоча група з Росії приїхала і провела інспектування наших підприємств, і, якщо будуть зауваження, виписати їх і дати можливість усунути. А паралельно з цим дозволити тимчасово під жорстким моніторингом кожної партії експортувати продукцію на ринок РФ", – сказав він на брифінгу в середу в Києві.

Як повідомлялося, Україна і Російська Федерація в п’ятницю мають намір провести переговори щодо ситуації навколо поставок продукції кондитерської корпорації Roshen.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Росспоживнагляд 29 липня ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen. Спочатку йшлося про виявлення в продукції токсичної речовини – бензапірену. Українська корпорація ці звинувачення відкинула.

Російське відомство 6 серпня повідомило, що "основною причиною невідповідності кондитерських виробів є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції – невідповідність інформації про харчову цінність продукції, вказаної на етикетці)".

Позапланові перевірки продукції корпорації Roshen також провели відповідні органи Казахстану, Узбекистану, Таджикистану та Молдови: порушень не виявлено.

Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе київську, маріупільську (Донецька обл.), кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві вінницькі кондитерські фабрики, масло молочний комбінат "Бершадьмолоко", племзавод "Літинський" (обидва – Вінницька обл.), а також липецьку фабрику Roshen (РФ), кондитерську фабрику в Клайпеде (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва продукції досягає 450 тис. тонн на рік.

Roshen поставляє свою продукцію в Росію, Казахстан, Узбекистан, Киргизію, Азербайджан, Вірменію, Молдову, Естонію, Латвію, Литву, США, Канаду, Німеччину, Ізраїль.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: