fbpx
Суспільство

Парк ім.Пушкіна в Києві перетвориться на «локальний Діснейленд» з героями казок Пушкіна

  Парк ім.Пушкіна в Києві перетвориться на дитячий тематичний культурно-розважальний парк за мотивами казок О.С.Пушкіна.

Як повідомили в департаменті містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації в середу, в парку планується розмістити велику кількість скульптур і атракціонів на основі образів героїв казок О.С.Пушкіна. 

"Доцільно створити і великий будинок дитячої творчості, для того щоб діти могли в одному місці розвивати свої таланти, вчитися і відпочивати. Це може бути прекрасним місцем локального Діснейленду, але побудованого в колориті казок Олександра Сергійовича Пушкіна", – зазначив заступник директора департаменту містобудування та архітектури Андрій Вавриш.

Проект виконуватиметься у декілька етапів. На першому етапі буде створена вхідна група за пам’ятником письменнику, далі – роботи з розчищення території, заміна елементів благоустрою та оновлення зелених насаджень.

Читайте також:  В Чехії знайшли мертвою 14-річну українку

У той же час А.Вавриш повідомив, що можливості міського бюджету обмежені, тому до втілення проекту потрібно залучати бізнес, громадських діячів, створити наглядову раду, яка б контролювала розподіл коштів.

За його словами, парк уже сформований, а існуючі алеї та доріжки в ньому взято за основу для створення скульптурних композицій і "казкових" маршрутів.

Поява дитячого парку стане однією з точок тяжіння маршруту "вихідного дня" для сімейного відпочинку – Цирк – Зоопарк – Парк ім. А.С. Пушкіна. Над смисловим наповненням парку працюватиме самобутній майстер скульптури міського середовища, автор Пейзажної алеї – Костянтин Скритуцький.

Реалізацію проекту планується розпочати вже восени.

Ідея створити парк виникла восени 1899 року. Тоді від глави садової комісії міської думи Ромишовського надійшла пропозиція приєднати ділянку Брест-Литовського шосе до межі міста, і розбити на цьому місці міський парк. Під будівництво було виділено 58 десятин землі.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

У 1902 році в парку Пушкіна відбулася перша висадка дерев, на честь чого  влаштовали грандіозне свято.

Після закінчення Великої Вітчизняної війни на території парку було відкрито виставку трофейної німецької техніки. Техніка простояла в парку до середини 60-х, а потім її відправили на переплавку.

Сам же пам’ятник О.С.Пушкіну з’явився в парку в 1962 році. Пам’ятник Пушкіну виконаний з бронзи, а п’єдестал, на якому він встановлений, з чорного лабрадориту.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: