fbpx
Право

Кабмін пропонує включати до страхового стажу відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку

Дискусії про те, включати до страхового стажу відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку чи ні, в Україні йдуть давно. Однак на законодавчому рівні це питання поки ще ніяк не відбите. Як стало відомо, Кабінет міністрів запропонував враховувати декретну відпустку в страховому стажі. Відповідний законопроект уряд планує після затвердження направити на розгляд до Верховної Ради. За словами прем’єр-міністра Миколи Азарова, дана ініціатива допоможе покращити добробут декретчиків.

«Це не тільки відновить право цієї категорії застрахованих осіб на зарахування в страховому стажі такої відпустки, але і дозволить збільшити виплати з тимчасової непрацездатності молодим мамам», – підкреслив глава уряду.

До слова, з 1 січня 2011 року в Україні періоди декретної відпустки та відпустки по догляду за дитиною до трьох років були виключені із страхового стажу, але враховувалися в трудовому. У 2013 році Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким декретну відпустку, що триває від 126 до 180 календарних днів, знову-таки включили до страхового стажу.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: