fbpx
Футбол

Грецький ПАОК має намір звернутися до суду, якщо УЄФА не виключить «Металіст» з Ліги чемпіонів?

Не можемо показувати результат на полі, так підемо іншим шляхом. Саме так можна охарактеризувати дії футбольного клубу ПАОК з Греції, про які сьогодні пишуть ЗМІ з посиланням на грецьке видання SportDay. Повідомляється, що представники ПАОКа мають намір звернутися в судові інстанції, якщо Європейський футбольний союз не відлучить харківський «Металіст» від поточного розіграшу Ліги чемпіонів.

Справа в тому, що якщо «Металіст» виключать з Ліги чемпіонів, то місце українського клубу на стадії плей-офф головного клубного футбольного турніру Європи займе саме ПАОК. Нагадаємо, що «Металіст» за сумою двох матчів на стадії третьої кваліфікації Ліги чемпіонів залишив грецький ПАОК за бортом турніру, а греки, мабуть, дуже хочуть грати в Лізі чемпіонів і, не зумівши довести свою перевагу на футбольному полі, вирішили домагатися права брати участь в турнірі іншими засобами.

Також повідомляється, що скаути грецького клубу нібито приїжджали до Німеччини, де на власні очі спостерігали за грою гельзенкирхенського «Шальке» – клубу , який за результатами жеребкування раунду плей-офф Ліги чемпіонів, став суперником харківського «Металіста».

Вчора ми повідомляли про те, що в УЄФА були проведені слухання щодо так званої «справи Металіста», а сам вердикт Європейський футбольний союз має намір оголосити сьогодні, 14 серпня.

Нагадаємо, що 9 серпня грецький ПАОК отримав від УЄФА повідомлення, в якому грекам запропоновано було бути готовими до участі у стадії плей -офф Ліги чемпіонів. При цьому наголошувалося, що ПАОК отримає право грати в Лізі чемпіонів, якщо «Металіст» буде покараний за фальсифікацію результату матчу УПЛ проти «Карпат» виключенням з євротурніру.

Зазначимо, що повідомлення про наміри ПАОКа звертатися до суду з’явилося і на форумі уболівальників харківського клубу. Нескладно здогадатися, що такий намір греків викликав негативні емоції у українських уболівальників.

А на закінчення скажемо, що офіційної заяви з приводу можливого звернення до суду від грецького клубу ПАОК не було.

За матеріалами: sport.ua

Читайте також: