fbpx
Право

Вищий військовий суд Лівії скасував вирок 19 українцям

Розглянувши апеляцію на вирок 19 громадянам України, Вищий військовий суд Лівії задовольнив прохання і передав справу на новий розгляд до суду загальної юрисдикції. Українці чекали цього рішення з літа минулого року, коли Військовий суд засудив кожного з них до десяти років ув’язнення за звинуваченням у пособництві режиму поваленого лівійського лідера Муаммара Каддафі.

"14 серпня відбулося засідання Вищого військового суду Лівії, під час якого було прийнято рішення за результатами розгляду апеляцій в справі 19 громадян України, засуджених до 10 років позбавлення волі. Зазначений судовий орган скасував попередній вирок, винесений у червні 2012 року Військовим судом Тріполі, і передав справу на подальший розгляд до суду загальної юрисдикції", – йдеться в повідомленні прес-служби апеляційного суду.

За словами співробітників українського посольства в Лівії, умови утримання їхніх співвітчизників є задовільними. Члени дипмісії регулярно передають засудженим українцям продукти харчування, ліки і предмети першої необхідності, а також забезпечують надання необхідної медичної допомоги.

Вищий військовий суд Лівії скасував вирок 19 українцям (відео):

 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: