fbpx
Політика

Італійський сенат до жовтня визначиться, чи зможе Берлусконі займати держпосади

Глава італійського сенатського комітету з питань виборів Даріо Стефано повідомив, що голосування з питання відсторонення екс-прем’єра країни Сільвіо Берлусконі від заняття посад у державних установах буде проведено не пізніше жовтня поточного року.

За словами Стефано, вже на початку вересня, відразу ж після літніх канікул, очолюваний ним комітет розпочне обговорення цього питання. Потім рішення про долю екс-прем’єра Сильвіо Берлусконі буде прийнято в процесі голосування верхньої палати парламенту.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Даріо Стефано зазначив, що у випадку, якщо чинний в Італії уряд на чолі з Енріко Леттою все ж впаде, а така небезпека існує, Берлусконі не зможе виставляти свою кандидатуру на виборах до парламенту .

При цьому сенатор Стефано послався на так званий закон Северіно, який був прийнятий під час перебування при владі колишнього прем’єра країни Маріо Монті. Згідно з цим законом, вводиться заборона на виставлення своєї кандидатури на виборах для осіб, які були засуджені до тюремного терміну більш, ніж на два роки за злочини.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: