fbpx
Економіка

У Криму планують побудувати припортові рибні заводи

 13 серпня, між Україною і Китаєм був підписаний Меморандум про взаєморозуміння. Документом передбачається розширення двостороннього співробітництва у сфері рибного господарства. Крім того, сторони працюватимуть над розвитком проекту, щодо Севастопольського морського рибного порту. Зокрема, вони планують почати будівництво на базі цього об’єкта припортових заводів.

«Меморандум допоможе залучити професіоналів високого рівня для розробки та реалізації цього проекту. І наше спільне завдання – зробити так, щоб проект був успішним з урахуванням географічного розташування Криму», – заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк у ході зустрічі з Китайсько-українською асоціацією з реалізації міжнародних проектів та Китайською корпорацією з міжнародного зарубіжного економічного співробітництва.

Китайська сторона висловила впевненість, що спільні проекти не тільки в сфері рибного, а й сільського господарства, будуть успішно реалізовані. Так, Китай зацікавлений у співпраці з Україною в сільському господарстві на трьох рівнях – міжурядовому (на ньому планується реалізувати глобальні проекти), міжрегіональному (реалізація широкомасштабних проектів) і корпоративному рівні (передбачає реалізацію спеціалізованих проектів).

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: