fbpx
Політика

Олександр Шепелєв попросив притулку в Угорщині

  Колишній український депутат Олександр Шепелєв та його дружина попросили притулку в Угорщині.

Рішення суду в цій справі буде до середи, повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на угорську газету Magyar Nemzet.

Як наголошується на сайті "Радіо Свобода", в Україні Шепелєва звинувачують у замаху на вбивство і розкраданні банківських коштів, а його дружину у фінансовому злочині, вони це спростовують. 

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Раніше будапештський суд ухвалив, що Шепелєва повинні видворити в Україну до 14 серпня. Його затримали в Будапешті на початку липня за ордером Інтерполу.

Шепелєв є колишнім депутатом БЮТ і Партії регіонів. Торік він балотувався по мажоритарному округу у Вінницькій області як самовисуванець, але не пройшов до парламенту.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

"За оцінкою українського тижневика "Дзеркало тижня", Шепелєв цікавить українську прокуратуру як людина, "здатна пролити світло на фінансові схеми діяльності уряду Юлії Тимошенко" і для " отримання компромату на групи впливу в оточенні президента Віктора Януковича", – наголошується в повідомленні.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: