fbpx
Економіка

Міндоходів переплатило за акцизи 195 млн гривень

Міністерство доходів і зборів України уклало угоду з державним підприємством «Поліграфічний комбінат "Україна"», за яким комбінат займеться виготовленням цінних паперів – марок акцизного податку. Повідомляється, що загальна сума контракту склала 316,74 мільйони гривень.

Про це стало відомо з сайту «Наші гроші», який посилається на «Вісник державних закупівель».

За наявними даними, було замовлено виготовлення 1,59 мільярди штук тютюнових марок і 3,41 мільярди штук марок на алкоголь, вартість яких склала 14,2 копійки і 27 копійок за штуку відповідно. Зазначимо, що нові марки планувалося ввести в обіг вже з 1 серпня поточного року.

Додамо, що ціни на акцизні марки були збільшені постановою Кабінету міністрів України в березні цього року. Старі ціни на акцизні марки були нижчими приблизно в 3 рази. Повідомляється, що якби міністерство доходів і зборів України замовило акцизні марки за старими розцінками, то загальна вартість всієї закупівлі була б менша на 195 мільйонів гривень.

Варто відзначити, що зовнішній вигляд оновлених акцизних марок дуже схожий на ті акцизні марки, які раніше запатентувала фірма «ЮС-дизайн». Нагадаємо, що фірма «ЮС-дизайн» належить Юрію Сидоренку, керівнику консультативної ради консорціуму ЄДАПС.

Раніше повідомлялося, що цієї весни уряд України «витіснив» ЄДАПС з ринку з виготовлення державних документів, віддавши всі підряди державному поліграфкомбінату «Україна». Цей комбінат не публікує ніяких даних про проведені тендери в «Віснику державних закупівель».

Нагадаємо також, що зараз міністерство доходів і зборів України очолює Олександр Клименко, пост міністра фінансів України займає Юрій Колобов, а колишній глава Національного банку Сергій Арбузов працює на посаді першого віце-прем’єр- міністра. Всі вони вважаються близькими до Олександра Януковича, сина президента Віктора Януковича.

За матеріалами: nashigroshi.org

Читайте також: