Кораблі Чорноморської групи Blackseafor зайдуть у Севастополь з 14 до 20 серпня

  У порту Севастополь з 14 до 20 серпня будуть знаходитися кораблі Чорноморської групи військово-морського співробітництва (Blackseafor), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-центрі командування ВМС ЗС України у вівторок.

14 серпня на борту корабля управління "Славутич" (ВМС ЗС України) відбудеться прес-конференція командування з’єднання, яке очолить капітан 1 рангу Андрій Тарасов (ВМС ЗС України). У цей же день пройдуть протокольні зустрічі командира з’єднання і командирів кораблів в командуванні українських ВМС і в Севастопольській міськдержадміністрації.

15 серпня (14:00-18:00), 16 серпня (14:00-17:00) і 18 серпня (14:00-18:00) кораблі з’єднання, які стоятимуть біля причалу бухти Куряча, будуть відкриті для відвідування гостями та мешканцями міста Севастополя.

17 серпня за участю делегацій командувачів військово-морських сил країн Чорноморського регіону відбудеться церемонія зміни командування Blackseafor, за принципом ротації воно буде передано від ВМС Турецької Республіки ВМС ЗС України.

Related Post

На 20 серпня запланований вихід кораблів з’єднання в море, де проводитимуться тренування з протичовнової, протиповітряної оборони, з проходу за тральщиком, зі зв’язку, пошуку і порятунку, плавання в ордері, з тактичного маневрування та інші.

У ході активації з 23 до 27 серпня кораблі перебуватимуть з дружнім візитом у порту Новоросійська (Російська Федерація), а з 30 серпня до 3 вересня – в порту Синопа (Турецька Республіка).

Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment