fbpx
Політика

Держдеп: «США і Росія співпрацюватимуть щодо гуманітарної допомоги Сирії»

У понеділок представник держдепартаменту США Марі Харф розповіла журналістам деякі подробиці і прийняті рішення на російсько-американській зустрічі, що проходила у Вашингтоні в форматі «2+2».

США і Росія домовилися, що разом будуть надавати гуманітарну допомогу Сирії. «Після п’ятничної зустрічі держсекретаря з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим обидві сторони підтвердили, що прихильні до організації конференції «Женева-2» найближчим часом. У п’ятницю обидві сторони також обговорили жахливу гуманітарну ситуацію на місцях і домовилися, що їхні помічники будуть спілкуватися, щоб вивчити, «що ми можемо зробити для полегшення страждань людей у ​​Сирії», – сказала Харф.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

У той же час, вона відмовилася прокоментувати конкретні можливі терміни організації міжнародної конференції «Женева-2», на якій повинні будуть зустрітися представники уряду та опозиції Сирії. «Ми хочемо організувати конференцію тоді, коли її можна буде провести успішно», – уточнила Харф.

Представник держдепартаменту також нагадала, що в цьому питанні позиція США не змінилася, і вони як і раніше продовжують вимагати відставки президента Сирії Башара Асада.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: